DergiPark kayıt sayfasından istenilen bilgileri doldurunuz. Kayıt ol butonuna tıkladıktan sonra e-posta adresinize onay e-postası gönderilecektir. Hesabınızı doğrulamamanız halinde profilinize erişim sağlanamamaktadır.
Doğrulama e-postasındaki linke tıkladığınızda kullanıcı paneliniz otomatik açılacaktır. Panelinizi tanıtan İnteraktif Rehber Aracından yararlanmanızı öneririz. Sağ alt köşede yer alan pusula ikonuna tıklayarak dilediğinizde tekrar erişebilirsiniz.
DergiPark’a giriş yaptığınızda “Dergilerim” sayfası açılır. Görev aldığınız dergileri bu sayfada rolleriniz ile birlikte görebilirsiniz.
Makale Gönder seçeneği ile dergiye makale gönderebilirsiniz. Makale dergiye teslim edildiğinde yazar rolü oluşmaktadır. Bunun dışındaki tüm roller dergi editörleri tarafından hesabınızın yetkilendirilmesi ile oluşur.
Rolden Ayrıl seçeneği ile rollerin yanındaki çöp kutusu işaretine tıkladığınızda ilgili dergideki rolden ayrılmış olursunuz. Dergiye yeniden bir rol ile eklenmeniz için editörün işlem yapması gerekir. Rolden ayrıldığınızda atama ekranlarında yer alamazsınız. Dergiye ilgili rol ile kaydolabilmeniz için editörlük ile iletişim kurmanız gerekir.
Dergiden Ayrıl seçeneği ile dergideki tüm rolleriniz dergiden kaldırılır.
Yukarı Sabitle seçeneği ile aktif olduğunuz dergiyi listenin ilk sırasına taşıyabilirsiniz.
Dergideki rolünüzün üzerine tıklayarak o role ait panele geçebilirsiniz.
Bu sayfada yalnızca süreç geçiren makaleler yer alır. Sorumlu yazar tarafından gönderilen makaleler bu sayfada listelenir.
Makale henüz gönderilmedi ise Düzenle sayfasından gönderime devam edebilirsiniz. Makale dergiye teslim edildiğinde süreç başlatılmış olur.
Bu sayfadan makale durumunu görüntüleyebilirsiniz. Makale eğer süreçte ise Süreç butonuna ya da makale başlığına tıklayarak süreç sayfasına geçebilirsiniz. Gösterim ve İndirme Sayısı makaleniz yayımlandığında bu ekranda yer alacaktır.
Makaleniz süreç geçirdi ise Sil butonu kaldırılır. Süreç geçiren makaleler profilinizden veya sistemden silinmez. Geri çekilen, iade veya reddedilen makaleler de aynı zamanda hesabınızdan kaldırılamamaktadır. Sürece yalnızca dergi ve sorumlu yazar ulaşabilir.
Makaleniz yayımlandı ise profilinizde Yayın kutusunda sayı bilgisi yer alır. Yayınlar sekmesinden yayımlanan makaleler son kullanıcılar tarafından görüntülenir.
Makaleniz yayımlandı ise Profilimde Gizle seçeneği ile profilinizden kaldırabilirsiniz. Makalenin gösterimi kaldırılmaz yalnızca makale ile profilinizin ilişkisi koparılır.
Editörlük veya Sorumlu Yazar tarafından yazarlığınız eklendiğinde bu sayfadan makale durumunuzu görüntüleyebilirsiniz.
Gösterim ve İndirme Sayısı makaleniz yayımlandığında bu ekranda yer alacaktır. Bu sayfada listenen makaleler yayımlandı ise Profilimde Gizle seçeneği ile profilinizden kaldırabilirsiniz. Makalenin gösterimi kaldırılmaz yalnızca makale ile profilinizin ilişkisi koparılır.
Eklediğiniz bilgiler profil sayfanızda gösterilir. Profil sayfası dolu olan kullanıcılar arama sonuçlarında üst sıralarda gösterilmektedir.
E-posta adresinizi güvenlik gerekçesiyle profil sayfanızda göstermiyoruz. Kullanıcı adı, adres çubuğunda @ işaretinden sonra gösterilir. Kullanıcı adınız profil sayfanızın linkinde kullanılmaktadır. Değişiklik yapmanız halinde profil sayfanıza yeni kullanıcı adınız üzerinden erişebilirsiniz. Kullanıcı adınız kaydolduğunuzda sistem tarafından otomatik atanır. Kullanıcı adınızı değiştrecekseniz minimum 5, maksimum 100 karakterden oluşabilir. Türkçe karakter içermemelidir. Sadece küçük harf, rakam ve ".", "_" ve "-" karakterlerini içerebilir.
ORCID numaranızı hesabınız ile ilişkilendirebilirsiniz. Ekle butonuna tıklayarak, ORCID ve e-Devlet sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfadan ORCID butonuna tıkladığınızda ORCID sayfasına geçiş yapıp, ORCID platformunda kayıt olduğunuz e-posta ve şifreyi giriniz. Böylece hesabınızı ORCID ile ilişkilendirebilirsiniz.
E-posta adresinizi değiştirebilmeniz için diğer adresin DergiPark'ta kayıtlı olmaması gerekir. Değiştirmek istediğiniz e-postayı ilişkilendirdi iseniz İlişkili E-Postalar sayfasından Profil E-Postası Olarak Ayarla seçeneğine tıklayabilirsiniz.
E-Posta adresinizi değiştirmek için Yeni E-Posta adresinizi giriniz. Ardından girdiğiniz E-Posta adresine gönderilen doğrulama bağlantısına tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
Konu listesinden alanınızı seçebilirsiniz. Konunuzu seçtikten sonra "+" butonuna tıklamanız gerekmektedir.
Konulardan diğer başlıklı bir konu seçerseniz konu önerisinde bulunabilirsiniz. Konu önerileri sene sonunda değerlendirilir.
Biyografi alanı profil sayfanızda gösterilmez. Dergi kurullarına eklendiğinizde biyografiniz kurul sayfasında kullanıcılara sunulur.
Konu listesinde alanınız bulunmuyor ise Ek uzmanlık alanına konunuzu ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz uzmanlık konusu yalnızca profil sayfanızda gösterilir.
Şehir, Adres ve Telefon bilgileri profil sayfanızda gösterilmez. Makale gönderimi yapıldı ise bu alanları yalnızca ilgili dergi editörlükleri görebilir.
Web of Science Researcher, Researchgate, TR Dizin Profil Adresi, YÖK Akademik Profil Adresi, Google Scholar Profil Adresi, Scopus ID, LinkedIn Profil Adresi alanlarını doldurduğunuzda profilinizde logolar yer alacaktır. Bu logolara tıklandığında ilgili linke kullanıcı yönlendirmesi sağlanacaktır. Bu alanlara eklenen linkler kontrol edilmektedir. İlgili sayfalara ait link girilmedi ise logolara link verilmemektedir.
Aşağıda belirtilen profil bilgileri dolu olan kullanıcılara DergiPark Kullanıcı Rozeti otomatik verilmektedir.
Cinsiyet
Kullanıcı adı
E-posta adresi doğrulanmış
KVKK metni onaylanmış
Ad
Soyad
Uzmanlık konusu
Ülke
Şehir
Kurum
Profil Resmi
Bu işlem için kullanıcıların başvuru yapmasına gerek yoktur. Gerekli bilgileri tamamlandıktan sonra DergiPark Kullanıcı Rozeti otomatik olarak profilinize eklenecektir.
Üst alanda kullanıcın profil resmi adı soyad, ünvan, kurum, yayın, hakemlik CrossRef Atıf ve TR Dizin Atıf bilgileri yer almaktadır.
Hesabınızı ORCID ile ilişkilendirdiyseniz TR Dizin Atıf sayınız var ise DergiPark profilinize atıf sayınız yansıtılır. Bu bilgi anlık olarak yansıtılmaz. Periyodik olarak kullanıcıların atıf sayıları kontrol edilir ve güncellenir.
DergiPark'ta gösterilen CrossRef atıfı CrossRef'ten çekilmektedir. Bunun için atıf alan ve atıf verilen makalelerin CrossRef'te kaydının olması (DOI numarası) gerekmektedir. Gösterimler anlık olarak yansıtılmamaktadır.
Atıf sayıları DergiPark tarafından belirli periyotlar ile sisteme yansıtılmaktadır.
DergiPark'ta yayınlanan makaleleriniz profil sayfanızda Yayınlar bölümünde gösterilir. Yayın kutusuna veya Yayınlar sekmesine tıkladığınızda makaleleriniz kullanıcılara favori ve indirilme sayısı ile birlikte gösterilir. Dışarıda yayımlanan makaleler DergiPark profil sayfanızda gösterilmez.
Hakemlik kutusunda yer alan bilgi hakemlik yapmış olduğunuz dergi sayısıdır. Hakemlik kutusuna tıkladığında görev aldığınız dergileri listeleyebilirsiniz. Bir dergide kurul üyesi veya başka görevleriniz var ise Görevler sekmesinden görüntüleyebilirsiniz.
CrossRef Atıf kutusuna tıkladığınızda atıf alan makaleleriniz listelenir. Makalelerin ne kadar atıf aldığını, favori ve indirilme sayısı ile birlikte görüntüleyebilirsiniz. Atıf alan makaleleriniz var ise bu kutu profilinizde görünür olacaktır.
TR Dizin Atıf kutusuna tıkladığınızda TR Dizin profil sayfanıza sistem yönlendirir. Bu işlemlerin gerçekleşebilmesi için hesabınızı ORCID ile ilişkilendirmeniz ve TR Dizin tarafından profilinizin eşleşmesi gerekir.
Web of Science Researcher, Researchgate, TR Dizin Profil Adresi, YÖK Akademik Profil Adresi, Google Scholar Profil Adresi, Scopus ID, LinkedIn Profil Adresi alanlarını doldurduğunuzda profilinizde logolar yer alacaktır. Bu logolara tıklandığında ilgili linke kullanıcı yönlendirmesi sağlanacaktır. Bu alanlara eklenen linkler kontrol edilmektedir. İlgili sayfalara ait link girilmedi ise logolara link verilmemektedir.
Kullanıcıları takip ettiğinizde ilgili kullanıcıların makaleleri yayımlandığında tarafınıza bildirim gönderilir. Takipçi ve takip edilen bilgileri kullanıcının profil sayfasında yer alır.
Hakkında sekmesinde kullanıcının uzmanlık alanları ve kurum bilgisi yer alır. Kullanıcı ek uzmanlık alanı ekledi ise profil sayfasında gösterim sağlanır.
DergiPark'ta geçerli şifrenizi girdikten sonra şifre değişikliği sağlayabilirsiniz. Şifreniz en az 8 karakterden oluşmalıdır. Bir büyük harf, bir küçük harf ve bir sayı içermelidir.
E-posta değişikliği için değiştirmek istediğiniz e-postanın DergiPark'ta kayıtlı olmaması gerekir.
Hesap birleştirme işlemi yaptıysanız kapanacak olan hesap ilişkili maillere eklenir. Bu hesap ilişkili maillerden kaldırılamaz veya sistemden silinemez. Kapanan hesabınızı e-posta değişikliği için ilgili alana kaydetmeye çalıştığınızda "Girdiğiniz adres, zaten bir hesap ile ilişkilendirilmiş olduğu için eklenemedi." uyarısı alırsınız.
Süreçte gönderilecek e-postalar için bu sayfadan ayar yapabilirsiniz. E-Posta Gönderimini Kapat seçeneğine tıkladığınızda süreçten mail gönderimi sağlanmaz. DergiPark tarafından gönderilen e-postalar bu ayar için geçerli değildir.
Kullanıcıyı profil sayfasından, dergiyi dergi ana sayfasından takip edebilirsiniz. Konu takibi için Takip Edilen Konular sekmesine tıklayarak, takip edebilirsiniz. Takip edilen kullanıcı, dergi veya konuyu sekmelere geçerek takipten çıkarabilirsiniz.
Takip ettiğiniz araştırmacının makalesi yayımlandığında bildirim gönderilir.
Takip ettiğiniz derginin sayısı yayımlandığında size otomatik olarak bildirim gönderilir.
Takip ettiğiniz konuda makale yayımlandığında bildirim gönderilir.
Hesabınızı ORCID ile ilişkilendirdiğinizde ORCID hesabınız ile giriş yapabilirsiniz. İlişkilendirilen ORCID numarası profil sayfanızda gösterilecektir.
Hesabınızı e-Devler ile ilişkilendirdiğinizde e-Devlet ile giriş yapabilirisiniz. TC Kimlik No yalnızca kişi tarafından görüntülenir. Bu bilgi paylaşılmamaktadır.
Bu sayfaya DergiPark'ta hesap açılmamış diğer e-posta adreslerinizi ekleyebilirsiniz. İlişkilendirmek istediğiniz e-posta adresine onay bağlantısı iletilecektir. Bağlantıyı açtıktan sonra girmiş olduğunuz adres, hesabınız ile ilişkilendirilecektir. Eklediğiniz adresi kullanmak isteyen kullanıcıları, sistem aktif hesabınıza yönlendirecektir. Eklediğiniz adreslere yeni kayıt açılamayacaktır. İlişkilendirdiğiniz e-posta adresini mevcut hesabınızın e-posta adresi olarak değiştirebilir ya da silebilirsiniz. Hesap birleştirme işlemi yapıldı ise eklenen e-posta ilişkili maillerden silinmemektedir.
DergiPark'ta birden fazla hesabınız var ise hesaplarınızı birleştirebilirsiniz. Böylece tek bir hesap üzerinden işlemlerinize devam edebilirsiniz. Aktif hesabınız ile giriş yapıp bu sayfadan kapanacak "Kapanacak Olan Hesap E-postası" alanına kapatılmasını istediğiniz e-postanızı giriniz.
Hesap birleştirme işlemi tamamlandığında tarafınıza sistem tarafından mail gönderilecektir.
Hesap birleştirme işlemi tamamlandığında kapanacak olan hesabınız ilişkili maillere eklenir. Böylece kullanıcı atama ekranında kapanmış olan hesabınızı girdiğinde sistem aktif hesabınıza yönlendirir.
Hesap birleştirme esnasında işlemlerin tamamlanabilmesi için, aynı makale içerisinde aynı anda birden fazla hesabınız ile görev almamış olmanız gerekmektedir.
Aynı makale içerisinde aynı anda birden fazla hesabınız ile görev almanız durumunda İdarenin almış olduğu karar doğrultusunda hesaplarınız birleştirilememektedir. Taşınacak verileri "+" butonuna tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.
Araştırma konunuz ile ilgili kaynakları sistematik olarak yönetebilmek için "Araştırma Oluştur" seçeneğini kullanarak bir başlık tanımlayabilir ve bu başlıklar altına kaynaklarınızı ekleyebilirsiniz. Varsayılan proje, Google Akademik üzerinden eklenen kaynakların tutulacağı projeyi belirler. Varsayılan olarak bir proje seçilmektedir.
Daha fazla bilgi almak için tıklayınız.
Makale sunum sayfasında makale başlığının önünde yıldız ikonu yer almaktadır. Makaleyi favori makalelerime eklediğinizde bu sayfada yer alır. Dilerseniz makaleyi bu sayfadan favorilerinizden çıkarabilirsiniz.
Makale sürecinde yer aldığınızda kullanıcı panelinizde Süreçler kartı oluşur. Dergilerde görev aldığınız role göre kartta rolleriniz listelenir. Aktif göreviniz yok ise sayı bilgisi yer almaz. Makale işlem sırası sizde ise aktif görev olarak ilgili roldeki işlem sayısı panelde gösterilir. Role geçiş sağladığınızda aktif görev olarak ilgili dergilerdeki makaleler listelenir. Akif görevin rolüne göre durumlar filtrelenir.
Örneğin: Yazar makalesini gönderdi ise Yazar rolü açılır fakat ilgili makale bu sayfada gösterilmez. Çünkü işlem sırası yazarda değildir. Editör yazardan düzenleme veya revizyon ister ise işlem sırası yazara geçer ve yazar başlığında sayı bilgisi yer alır.
İlgili rollerde makale süreçleri tamamlandı ise "Tamamlanmış Süreçler" sekmesine geçiş yapabilirsiniz. Bu sayfada dergilerdeki role göre tüm süreçleri görüntüleyebilir ayrıca filtreleme yapabilirsiniz.