Bu sayfanın eski bir versiyonunu görüntülüyorsunuz. En son versiyonu görüntüleyin.

En son versiyon ile karşılaştır Sayfa Tarihçesini Görüntüle

« Önceki Versiyon 2 Sonraki »

Her dergi, başarısı için editör (ler) e ve kuruluna bağlıdır.

Her yazı işleri ofisinin temel görevlerinden biri, meslektaşları ile iyi iş ilişkileri geliştirmek ve yazı işleri büro görevlerinde onlara yardımcı olmaktır. Yayın kurulundaki değişikliklerden haberdar olmak ve editör ve yayın kurulu listelerinde çevrimiçi ve basılı olarak güncellemelerin yapılmasını sağlamak da önemlidir. Yazı işleri müdürü, derginin iş akışını ve yazı işleri sistemini öğrenmede yardıma ihtiyaç duyan yeni editörler ve / veya yönetim kurulu üyeleri için genellikle kilit bir irtibat kişisidir.

Baş Editör / Editör

Baş editör, baş editördür ve nihayetinde derginin akademik içeriğinden sorumludur. Temel sorumlulukları genellikle şunları içerir:

  • Derginin genel stratejisini yönetmek (uygun olduğu şekilde yayıncı ve toplumla işbirliği içinde).
  • Sürdürülebilir ve zamanında yayın akışını sağlamak için gönderilen makaleleri gözden geçirmek ve bunlara karar vermek.
  • Derginin elçisi olarak hareket etmek, içeriği devreye almak ve uygun şekilde gönderimi sorgulamak.

Yardımcı Editörler

Bir derginin boyutuna ve konu genişliğine bağlı olarak, bir derginin bir veya daha fazla yardımcı editörü olabilir. Baş editör delegeleri bu ortaklara çalışır ve bazı kararları onlara vekil verebilir. Yardımcı editörün tam rolü dergiden dergiye değişecektir ve makaleler genellikle konuya veya menşe ülkesine göre onlara atanacaktır.

Bölüm Editörleri

Bir dergi, kitap incelemeleri veya kısa raporlar gibi yalnızca belirli makale türlerini incelemekten sorumlu bölüm editörleri de atayabilir. Çoğu zaman, bu editörler kendilerine atanan yazılarla ilgili son kararları verirler, ancak baş editör tüm bölümler için kararları gözden geçirmek isteyebilir.

Yayın Kurulu

Bir derginin yayın kurulunun bileşiminin çeşitli amaçları olabilir:

  • alandaki dergi stratejisi konusunda tavsiyede bulunabilecek bir dizi kilit kişiyi bir araya getirmek.
  • derginin başarısına aktif ilgi duyan hazır bir potansiyel hakem ekibi olarak hareket etmek.
  • dergiye güvenilirlik katmak ve / veya alandaki önemli uzmanları kutlamak. (bu durumda, yayın kurulu üyesinin pozisyonu büyük ölçüde onurlandırılmıştır).

Bireyler, kurula katılmaya davet edildiğinde sorumluluklarının bilincinde olmalıdır.

Yayın kurulunun oluşumu

Doğru dengeyi bulmak önemlidir:

  • İdeal olarak derginin konu alanının genişliğini kapsayan çeşitli konu ilgi alanlarına sahip kişileri dahil edilmesidir..
  • Cinsiyet, coğrafi konum göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Prestijlerini ödünç veren yıldız isimlerine karşı aktif yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunu korunması önerilmektedir..
  1. Yayın kurulunun sorumlulukları
  • Beklenen hizmet süresini ve rolün parametrelerini açık bir şekilde belirleyin: görevler, sorumluluklar ve beklentileri ana hatlarıyla belirtin.
  • Akran değerlendirmesi: Bu, bir yayın kurulu üyesi olmanın ayrılmaz bir parçasıdır.
  • Dergi elçileri: Kurul üyeleri, derginin elçisi olarak hareket etmeli, potansiyel yazar ve okuyuculardan ve ayrıca bölgelerindeki potansiyel abonelerden yararlanmalıdır. Ayrıca öğrencilerini ve meslektaşlarını dergiyi okumaya teşvik edebilirler.
  • Etiket yok